Pages

Friday, February 5, 2010

Batrisyia Blajar Sembahyang (^_^)

Smalam ntah mengapa mood anak daraku
Si Batrisyia tuh amat baguzz & baik sekali..
Kalau tak pun ngah mimpi kot hehe..

Waktu tu nak masuk waktu Isyak..
Tetiba jer dia tanya..
"Ibu,mana kain smayang Tisya..
Lama dah Tisya tak smayang.."

Aku waktu tu cam bingung jer bila dengar soalan dia tuh..
Hahaha teruk betul ibu ni kan?
Aku ni bukannya apa
Dah lama sesangat kain smayang tu dibeli..
Tak penah skali pun di pakai..
Masa blum beli ritu beria-ria benow nakkan
kain smayang macam ibu..
Alih2 bila beli duk nangis pulak tak mau pakai..
Last2 aku gantungkan ajer kat rak..

Sejak beli pertengahan tahun lepas..
Ni la baru dia mai mood nak pakai
Bertuah sungguh anakku ini..

Kendian,ayah plak turun tanya..
"Kat ne kain smayang Tisya..?
Duk ngadu dah ni.. lama tak pakai kain smayang Tisya.."
"Ada sangkut kat rak tu la.."

Pastu Tisya turun bawak kain smayang dia
"Kenapa?"
"Nak smayang dekat ibu.."
"Meh sini sejadah ibu hampar.."


Nilah wajah Batrisyia ngan kain smayangnya..
Masih  sempat posing tuh..
Tak tahan betool aku..hehe

"Meh ibu ajar.."

Rukuk gayanya camni..


Sujud camni...
Sujud yang Batrisyia buat..
aku tengok cam katak pun ader ekeke..
gasaklah Sya..
Janji nak blajar..Tu pun dah kira cukup baguzz =)


Aksi Batrisyia ngan kain smayangnya..
*Psstt..Macam hantu bungkus pun ada ibu tengok ekeke..


"Ok dah siap.."
Terus cabut kain smayang dan lipat
Aduhailah Batrisyia.. macam2 ragam anak ibu sorang nih =)


Zahin pun sama sibuk gak nak ikut Kak long smayang
Berebut sejadah lah pulak..
Aduhailah permata hatiku (^_^)

Batrisyia dan Zahin..
Hadirmu membawa seri dalam hidupku
Sejuta kegembiraan ku perolehi
Setiap saat dan waktu perkembanganmu dimataku..
Berpisah darimu kelamlah hidupku
Moga Allah s.w.t memanjangkan umur ibu
Demi melihat kau membesar,bersekolah dan berjaya..
InsyaAllah... =)

*Pssstt : Aku tak tau la ni syair,puisi,sajak
atau yang sewaktu dengannya hehe..
Aku main karang jer
Janji terluah rasa hatiku (^_^)






2 comments:

Anonymous said...

comeynye ank sdare aku pkai bju mayang...hehehehe-
from kudin

YanaNuar said...

ahaha laa mu din..

Memang laaa!

kan anak ibu dan anak sdare pok udin kihkihkih

Guane kabo dah adikku sorang nih..
Senyap pa ceroh =)

Related Posts with Thumbnails