Pages

Tuesday, February 23, 2010

Apa Perbezaan Crocs Ori Vs Crocs Ciplak..???

Apa pendapat korang tentang Crocs Ori Vs Crocs Ciplak..
Apa perbezaanya?
Kalau mintak ibu bagi pandangan..
Rasanya sama jek..
Takde bezanya pun..
Cuma Crocs Original tu dah tentula branded punya..
Harga plak mau ratus2 sepasang..
Penah gak skali dua masuk kedai kasut Crocs kat East Coast Mall Kuantan..
Adooiii nak pengsan rasanya bila tengok
Sandal tecik saiz kaki Zahin pun dah menjangkau harga seratus
Adeehh mahal sih..
Lebih mahal dari kasut ibu la camtuh..
Terus letak dan blah..hehe

Kalau takat sandal plastik camtuh kat pasar mlm pun manyak
Tunggu pilih dan bayar ajer..
Tapi tak branded la kan beli kat pasar mlm jek...huhuhu
Bukannya ibu tak mampu nak beli
Cuma rasa cam tak berbaloi plak..
Sebabnya pakai kat kaki jer..tak perlu la kot nak mahal2
Bukannya orang nak tilik kan?
kalau dah duk kat kaki..ngeh ngeh ngeh


Nih sandal Crocs Original
yg ibu copy dari kedai Crocs
(Mekasih yek..sori tak mintak izin nak copy hihi)



ehem ehem Nih pulak Crocs yang ayah beli untuk ibu hehe
(mekasih banyak2 yek hikhik)

Apa pendapat korang tentang gambar kat atas?
Rasanya nampak tak perbezaan kedua2 gambo tuh
Pada ibu mmm sama jek..
Tulisan sama,gambo buaya pun sama gak..
yg tak samanya sebab harganya murah
(Weh murah2 pun..hampir2 gak 50 hinggit)
Beli pulak kat pasar malam jek petang semlm wakaka..
Tapi takpe la..sebab suami kesayangan yg belikan..
Ibu terima seikhlas hati..
Lagipun paternnya cumill sangat
Kena la ngan kaki ibu yg jenis panjang tuh mwahahaha...



Pandangan depan..



Mmm ni ha tulisannya beserta ngan logo boya tuh..
Tak de cacatnya pun..kan?kan?



Ni pulak budak tak cukup umur duk try...
kasut Crocs Ciplak ibu ekeke..
Sesungguh hati dia duk mengheret kasut tuh..
Lagi pun ianya ringan sangat... =)

Mmm ok la... tu je ibu nak tanya..
Nak tahu gak bezanya yg orang duk sanggup beli
Sampai beratus2 hinggit ..
Sedangkan ianya plastik jer..
Kalau jumpa sesapa yg pakai Crocs..
Tak tahu la nak cakap ianya ori ataupun ciplak..
sebab nampak serupa jek...tade beza..
Pandangan korang lak camana?

Ok la kita layan jer la
si budak tecik tak cukup umor nih
ngan kasut Crocs Ciplak ibu tu..ngeh ngeh ngeh...








14 comments:

intan.maisarah said...

teringin nk pakai kasut crocs ni..
nk cari yang cantik cantik.tak mau yg design biasa.
n nak murah

YanaNuar said...

intan.maisarah...

kalau camtu try la cari kat pasar mlm...comfirm murah hehe..kekadang tuh cumil2 gak paternnya...

zer0nymous said...

barang ori 2 penting..jujurlah dalam ber-fesyen..

Hajib said...

best kan guna crocs? hehehe.. multi purpose sandal... bawak naek gunung pun takde masalah.. hehehe

YanaNuar said...

zeronymous..

Yup..memang la barang ori tu penting..

tapi dek kerana nak save budget.. kena la beli brg jenama serupa+harga murah biarpun ciplak jer hihi..

YanaNuar said...

Hajib..

Owh ye ke?Alahai memang bagus rupanya crocs nih tapi saya tak penah tau plak..aduhai jakun betool la saya nih..hehe

IDAZS said...

lebih prefer yang ori. walaupun mahal tapi puas hati. Bukan tiap2 tiap bulan nak beli

sekadar pandangan yang tak seberapa. :)

YanaNuar said...

Idazs...

Mmm betul gak kan?bukan tetiap bulan nak beli?...abih2 sgt pun setahun skali..hehe

InsyaAllah kalo ada duit lebih lain kali nak try gak beli yg ori..tengok camana..tahan lasak x?
tapi bab harga tu la tak tahan ngeh ngeh ngeh..MAHAL beb..

Aini said...

ade je yg tak branded tapi comel jugak. So wat pe nak membazir kn.. =)

YanaNuar said...

Aini..

Betul tu..kekadang kalo nak beli pikir gak 2,3 kali..padan tak barang tu ngan harganya..

Biarpun Crocs Ciplak..tetap gak namanya Crocs..kalau org tak tilik mesti tak tahu ori@ciplak kan?..hehe

Melz said...

lawa jgak design dia kan ! :)

YanaNuar said...

Melz..

mmm tau takpe hehe..

Sebab cumil jugak la my hubby beli.Biarpun ianya Crocs Ciplak jek ahakss..

luna_e said...

er beza die dari segi ketahanan kot...sebnanye saye pon tak tau tapi cube la tengok die tahan lama dan lasak ke tak...selalunye beza dekat kualiti die bukan dekat rupe...hehe

YanaNuar said...

luna_e...

mmm ok...nanti saya tengok lama mana leh pakai...kalau panjang umur saya update lagi skali pasal Crocs Ciplak tu ek..

Rasanya dah tentu la lagi tahan Crocs Ori...maybe getah yg diguna lagi high kualitikan?..sbb tu la mahal...

mm takpe la,dah orang bagi free amik je hehe.. =)

Related Posts with Thumbnails