Pages

Saturday, November 6, 2010

Tutorial : Cara Buat Banner Bergerak

Salam semua..

Hari ni rasa cam baik hati jer nak kongsi ngan korang
Cara Buat Banner Bergerak
Hasil dari godek2 kat Google..

Bukannya ape..
Tutorial ni gak amat berguna wat Yana sendiri..
Entry ni sekadar ingatan buat Yana agar lain kali kalo dah terdelete ke
Nak buat lagi skali bulih jer rujuk kat sini
Kang senang tu =D

Okey..

Memula skali..
Korang kena ada PHOTOSCAPE <== klik jer kat sini tuk download

Kalo dah siap download tuh..
Leh jer terus ke Animated GIF
Tukar canvas size ke 125x125

Muat turun gambar yang korang nak
Macam kat bawah ni..



(Klik untuk tumbesaran yang sihat hehe)



Dan inilah hasilnya..

V
V
V






Okey..

SELAMAT MENCUBA!!

Adiosssss








8 comments:

@e_da said...

tq share ilmu yana...

'NuReeN' said...

yana, nureen dah lama dok try klau buat banner bergerak ni knape bila nureen save & masukkan dlm blog dia jd statik jer dh x gerak2.. add gadget ape yerr???

Magrib said...

sbnrnye.. da lame da taw buat image Gif nie... x pakai photoscap pown..

tapi, masalahnye... nk upload tu.. mcm mane?? upload mcm biase ke?? sbb, mase upload kat blog.. image gif tu.. jadi format PNG.. nape ea??

ade care nk upload die ke?? buleh share??

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tq for sharing,
sharing is caring kn..
hihihih, nnti nk try la.. =)

YanaNuar said...

@e_da : Sama2.. moga beroleh manfaat kita bersama =)


Nureen : Nureen pakai ape yek? html ke picture? dia kena guna html la.. masuk gambo dlm post > edit html > amik kod html tu.. pastu paste kat html javascript.. harap berhasil la ek =)


Magrib : Waaa hebat ler.. tak guna photoscape pun dapat buat? biar betull hihi

Rasanya sama cam pe yang saya gitau kat Nureen tu la ek.. kalo tak salah la.. awak cuba dulu..
Kalo tak pun awak try tengok sini..

http://yananuar.blogspot.com/2010/11/tutorial-cara-buat-banner-exchange-link.html



Leily : hihi.. cuba la.tak ruginya.. leh gak nak letak gambo anak kat situ =D

unduh film said...

artikel yg menarik mas, dan juga saya suka dengan ulasannya yg cukup bagus dan detail, dan juga salam kenal dari mico ya, dan sekalian gan kalo ada yg dengan film box office terbaru silakan download aja ditempat gue karena banyak film update terbaru loe, hehe dan makasi adminnya juga nie, makasi gbu

♥ Syikin_My ♥ said...

tq for sharing

Asmar Arafad said...

dtg sini nak blajar tutorial , tapi pening lagi, jom intai blog saya
http://asmarpunyablog.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails