Pages

Thursday, November 11, 2010

SELAMAT HARI LAHIR KHAIRIN ZAHIN..

SELAMAT HARI LAHIR KHAIRIN ZAHIN..




Hari ni 11 November..
Genap sudah usia anak terunaku.. 2 tahun..
Sekejap jer masa berlalu..
Pejam celik.. pejam celik..
Zahin dah pun masuk 2 tahun..

Masih terkenang2 lagi saat nak melahirkan dia..
Sakit tu usah citer la kan??
Semua ibu merasai kesakitan yang sama saat melahirkan anak..



Peace No War hik3
Masih sempat posing biarpun masa ni sakitnya bukan kepalang
Bagai nak tercabut sgala sendi di badan nih huhu 



Biarpun 4-5 jam terseksa dek kesakitan itu..
Segalanya bagai hilang ditiup angin bila..
Tengok Permata Hati yang dikandung selama 9 bulan
Lahir dengan Selamat, Sihat dan Comel =D



Gambo fresh dari ladang kikih
Masa ni baru jer menjenguk dunia



Dah pun bersih dari darah.. dan cecair amniotik
Nampak tak tangan Zahin yang biru tu?
Masa nak bersalin tu..
Kata nurse ada masalah sikit pada baby..
Tangan dak Zahin ni duk kat atas kepala dia..

Jadinya.. lebam tu kerana nurse
 Duk cuba nak mengalihkan tangan dia..
Kotnya duk tolak2 tu terus jadi lebam
Nasib gak kesan lebam tu hilang..
Kalo tak mesti tak encem anak ibu ngeee


Tecik2 lagi dah pandai mengenyit yer dak Zahin ni hehe
Masa ni matanya hanya leh bukak sebelah ajer



Ini baru rupa sebenar Zahin
Sembap kat muka pun dah hilang
Masa ni baru 5 jam pas lahir..
Duk atas riba Tok Wan (ibuku)



Zahin umur 6 Bulan
Bambam agi masa nih
Lenguh lengan duk pikul dia time gi shopping hihi



Time ni dah umur 1 Tahun
Tak bape bambam dah masa ni..
Tapi maintain cute ngeh3



1 Tahun 2 bulan baru boleh berjalan
Gambar pertama yang dapat ibu snap
Semenjak dapat kaki..

Berjalan pun ala2 orang mabuk gitu kikiki
Terhuyung-hayang...
Kekadang gak jatuh..
Bak kata orang2 tua..
Baru Jalan2 jatuh...
(harapnya betul la ek hii)



Usia Zahin 2 Tahun..


Tentang Zahin / Gelagat Zahin di usia 2 Tahun..

* Gigi dah pun penuh.. segala bagai gigi dah keluar.. gigi geraham, gigi taring, gigi kapak hihi

* Masih lagi menyusu badan.. yang bagusnya tentang Zahin.. biarpun giginya dah penuh.. dia tak penah menggigit time menyusu eheheh

* Dah pandai pakai selipar sendiri.. kekadang terbalik kekadang betul ahakss

* Bercakap.. takde ler pelat sangat ayatnya tu.. mudah la ibu nak faham pe kehendak dia

* Yang terbaru... buang seluar dan masuk bilik air.. bila ditanya nak ape.. katanya nak kencing.. aduhai.. pampers dah tersarung kat punggung.. tapi nak kencing dalam bilik air jugak.. sabooorr ajelah.. mwahahaha lawak betul la Zahin nih..

(Itu aje yang sempat ibu ingat hehe)




Dah pandai posing..
Bila sebut perkataan
" Senyum..."


Doa dan Harapan ibu..

* Zahin sentiasa sihat, ceria dan gembira
* Menjadi anak yang taat pada ibu dan ayah
* Menghormati orang yang lebih tua
* Jadi anak yang baik budi pekertinya
* Mudah2 an senantiasa berada di bawah lindungan Allah swt
Amin.. 








5 comments:

Anonymous said...

slmt ari jd zahin....hehehehe..smoge cpt mmbsar..
kudin

IDAZS said...

happy birthday Zahin. semoga menjadi anak yang soleh dan menghormati ibu bapa. muaaach :)

IDAZS said...

happy birthday Zahin. semoga menjadi anak yang soleh dan menghormati ibu bapa. muaaach :)

YanaNuar said...

Kudin : Macih Pok Din.. haih ucapan aje ker..hadiah tade?? hihi


Idazs : Amin..Mekasih auntie Ida kerana mendoakan Zahin.. (^_^)

Kang Yudhie said...

Salam Kenal dari Surabaya Indonesia... Koment Balik di Blog aku yaa...??? ditunggu .. Thanks... :D

Related Posts with Thumbnails