Pages

Wednesday, April 7, 2010

Fesyen Gendong Menggunakan RingSling..

Dua hari lepas...aku ada tengok Wanita Hari Ini kat TV3...tajuknya 'Fesyen Gendong'...

Teramat la teruja melihat betapa mudahnya guna 'ringsling' tuk mendukung anak...teringin jugak rasanya nak beli...memang harganya mahal gila huhu....yang paling murah dalam rm150 gitu....aduhai sabar je la kan..bila dengar dia sebut harga tu gheee

Tapi bila dipikir2 balik anakku si Zahin tu dah berumur 1 tahun 4 bulan...nak ke dia duduk dalam ringsling tu nanti ek....berbolak balik rasa hati ni....nak beli ke tak..nak beli ke tak....adoiiii....buntu! buntu!...

Ikhlas aku cakap...ni la first time aku lihat cara pemakaiannya (demo kat TV3 ari tu..)...tak sangka sungguh mudah dan tak cerewet...sesangat la mudah...aduhai teringinnya nak memiliki jugak ringsling tu ahakss...

Aku bukannya apa...time pegi pasar malam teramat la payahnya...nak mendukung Zahin sambil mengheret Batrisyia dicelah2 orang ramai tuk membeli makanan huhuhu....sungguh sadis rasanya sob3...macam nak menjerit jer suruh bagi laluan kat aku yg duk mendukung dan mengheret anak ni huhuhu...


Senang la nak bershopping kalau dukung anak camni =)



Akak ni la yang buat demo ari tu...
Memang cute kan dukung anak guna ni..


Pada kengkawan yang ada pegalaman menggunakan ringsling....tolong laaa daku yg tengah buntu ni...kalau aku beli ringsling yg harganya makan ratusan ringgit tu berbaloi ke tak?ndak ke budak yg dah boleh jalan duk dlm ringsling tu?....

Semalam aku ber'SMS' ngan kakak aku yg duk kat Gombak tu...katanya nak gi beli ringsling kat anaknya,Danish ari sabtu ni....aku ingat nak kirim skali tapi duk tengah pening pikir....tak tahu nak beli ke tak ni.....pleasee help me!!!!.....aku tak tahu...tak tahu...nak beli ke tidak uhuhuhu....





**psttt....gambar ni ehsan dari JUMPSACBABY.COM....time kasih bagi pinjam yek =) 










6 comments:

Siti said...

siti pakai baby carrier jerk..senang gak..harga pun urah, takde la semahal tu...
kalau anak dah pandai jalan ni kdg2 kalau gi jalan2 tu, dia takmo berdukung..nak jalan sendiri..hehe

sirna said...

jum kita sama-sama pakai RS..saya pon baru bercita-cita juga ni, walaupun no experience but i believe dat wud be benefit a lot!

Umi said...

hai yananuar... xde chatbox eh, dlm blog nie? tak dpt dtg tinggal jejak je.. kena la komen...

kebetulan lak nama anak kita sama, Zahin.. cuma baby saya, AHMAD ZAHIN...

salam kenal.. :)

Nurul Harun said...

hehehe, cumelnya pakai benda tu..

IDAZS said...

aku ada benda nie..beli masa zarin 7 bulan kot...memang best. tapi pakai tak lama sebab zarin bam bam..maunya patah bahu aku kalu pakai lama-lama. Tapi sekarang sekali sekala pakai lagi kalau dia perangai+aku nak wat keje la...memang best... lagi satu kalau dia nak duduk dia ok...

YanaNuar said...

Siti : mm tu la yg duk pening ni...nak beli ke tak nak..berbelah bahagi rasa hati ni..baby carrier tu dah ada tapi masa dia umur 6-7 bulan camtu dah tak mo duk dah dlm tu..time kasih ek bagi pandangan =)

Sirna : Owh ye ke?meh la kita pakat beli ek..nampak cam mudah jer kan?..comey plak tu ghee..tapi harganya pun tomei gak huhu..

Umi : salam kenal jugak tuk awak (^_^)

oh ye ke?bila saya check ada je chatbox tu...pelik plak ghee..nanti saya adjust balik mana2 yg patut yek..

yup sama la nama anak kita...bezanya Khairin ngan Ahmad jer..nanti leh la kawan =)

Nurul Harun : Hehe memang comey kan?nak try beli la sebab nampak sesangat la cute =)

Idazs : Owh ye ke?aku pun baru nak try beli ni tapi takut zahin tak mo duk dalam tu laa...Ida rasa camana?patut ke tak beli?Zarin nak ke duk dlm tu kalau gi jenjalan?

Related Posts with Thumbnails