Pages

Monday, April 5, 2010

REST HOUSE KAMI DALAM PEMBINAAN..

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...Akhirnya tanggal 27 Mac 2010...telah bermulanya pembinaan Rumah Impian alias Rest House kami bila pulang ke kampung kat Terengganu..... (sebelum ni duk tumpang umah mak dan mentua aje...nak jugak ada umah tangga sendiri bila balik kampung kan..hihi...)

Sungguh seronok+teruja nak melihat umah impian kami itu siap.....mmm iye la dah begitu lama cik somiku duk 'cut' belanja tuk kumpul duit....dan setelah hampir 1 tahun setengah menunggu tukang umah yang bernama Pak Awang itu menyudahkan beberapa buah rumah lain....hingga akhirnya penantian kami itu berakhir di bulan Mac 2010...Syukur padaMu Ya Allah kerna telah mengabulkan doa kami untuk memiliki umah impian...

Dah namanya pun Rest House kan...makanya tak ler besar mana umah ni....30 kaki x 30 kaki jer....hanya ada sebuah bilik tidur+ruang tamu+dapur+bilik air.....bak kata Batrisyia... 'Umah Hotel' gheee  


Hari ke-2 pembinaan umah impian...
Pekerja duk naikkan tiang umah
Para pekerja semuanya orang tempatan..
Tade bangla ek gheee 


Waktu ni dah petang...pekerja semua dah balik...
Memang pekerja2 Pak Awang sesangat laa rajin..
Tade langsung curik tulang...Baguzzz =)
Cepat laa sikit siapnya kan umah kami ni hehe
Lagipun kata Pak Awang, maybe dalam masa sebulan je kot siap
Kalau macam tu Alhamdulillah...sempat la duk sebelum raya nanti
(petak sebelah kiri - ruang tamu....sebelah kanan - bilik tidur) 


Pekerja kesemuanya 4 orang jer...
Kekadang Pak Awang datang hanya untuk memantau
Sesekali menolong mende yang sepatutnya...

Aku 'respek' betul laa ngan pekerja2 ni
Waktu keje diorang macam waktu pejabat
Start kul 8 Pagi...rehat kul 1 - 2 ptg...balik tepat kul 5 ptg
Wowww cayalah...hehe...  



**Psst...lokasi umah ni kat tepi umah mentua aje =)








6 comments:

Siti said...

waaa..siap ada rest house...basgusnyaaaaaaaaa.....

mrs.ecam said...

perghhh bestnyer de rest house sndri....heeeee x t'pk lak nk wat..uhuhuhuhuuhuh

mamalieyna said...

waaah siap bina rest house tu..bestler..! ^_^

YanaNuar said...

Siti..

hikhik..mmm tu la..bukannya apa kalo balik raya payah laaa sebab tak cukup bilik kat umah mentua huhu sedih..duk menumpang bilik orang aje..tu yg duk kalut nak buat cecepat seblom raya menjelang..lagipun taun ni raya umah mentua dulu gheee

YanaNuar said...

mrs.ecam..

Memang tengah seronok gak ni..tak sabar nak tengok yg dah siap hihi..lagipun senang skit time balik kampung (^_^)

YanaNuar said...

Mamalieyna..

yup..kredit tuk cik suami hehe..dia yg bersusah payah kumpul duit dan rancang segalanya..pendek kata semuanya atas kebijaksanaan cik somi menguruskan duit sebabnya daku ni hanya tau perabihkan duit ajer..teruk kan? hihihihik

Related Posts with Thumbnails