Pages

Tuesday, April 13, 2010

Tetiba Jer Blackout...Makanya Bergelap Laa Kami...adoiii...


Magrib semalam kami satu kawasan perumahan ni
Terpaksa bergelap...aduhaiii...
Nape la malam2 buta ni baru nak buat keje oittt
Siang tak boleh ker?
Dah la pagi pun dah putus letrik dalam 2 jam...
Malam pun putus lagi...Sabar je lah kan?



Biarpun bergelap tetap gak nak bergambar ghee
Nasib gak anak2 ku tak meragam nak tido time tuh..
Kalau tak naya gak ibu kena berkipas ngan paper
Kang tak dikipas kesian plak tido dalam kepanasan huhu
Lumrah la tu kan?
Tapi kebelakangan ni kerap benar
Kawasan perumahanku ini blackout...
Hurmmm dah aku nak kata apa lagi
Terima je la keadaan tu ngan sabar ye tak?



Alahai anakku sorang ni...
Bergelap pun tetap gak nak maintain sengih
Walhal bukannya nampak sangat pun
Sengih lebar dia tuh kihkihkih
Ikut je la...kang ada yg nanges plak nak bergambar ghee
Lama gak tade letrik...dalam 2 jam gitu..
Sempat jugak la..baju lencun dek peluh ^_^


 

Dah ada letrik..
Layan citer ICE AGE 4 : DAWN OF THE DINOSAURS
Ahakss sungguh daku ketinggalan zaman hihi
Orang lain dah lama tengok citer ni kan?
Tapi aku...huhu baru skarang dapat nontonnya
Takpe la janji dapat gak aku tau
Kesudahan citernya...dah memadai la..
Yang penting ENJOY!!!
Citenya memang sesangat BEST..
Anak2 aku pun suka...hingga hari ni aje
Dah 5 kali pusingan dah ulang tayang citer tu ahakss
Sabar je la... (^_^)

Sedikit sinopsis citer ni...ikut apa yg aku tengok la..
* Sid menjumpai 3 biji telur bila dia terjatuh dalam satu lubang...kiranya dibawah kawasan ice tu terdapatnya satu kawasan penempatan dinosaur...Sid bawak balik la 3 biji telur tu...tapi mak dinosaur tu datang ke ice age tuk amik balik anaknya dan telah mengheret skali si Sid ni...
* Makanya kawan2 Sid...pegi la ke kawasan dinosaur tu tuk selamatkan dia...masa tu macam2 la yg berlaku...sehingga la Ellie (gajah betina) melahirkan anaknya di sana...

Moral cerita ni....
* Penuh ngan kasih sayang dan semangat setia kawan
* Sanggup menolong sahabat biar pun mereka tahu ianya berbahaya
* Si Tupai yang tak tau erti putus asa hehe...tetap gak duk kejar buah idaman hatinya...biarpun macam2 hal dah jadi padanya...






***Psstt...gambar pinjam dari pakcik Google...terima kasih daun keladi yek..lain kali pinjam lagi hehe




6 comments:

ummu said...

Salam Yana

bila bergelap gini,anak2 saya pun sibuk nak main lilin.sabar je lah

mamalieyna said...

hehe..sesekali bergambor time takde letrik best gk eh, len kali nk buat la..hehe..

YanaNuar said...

Ummu : hehe mm tu la kak..tak leh letak bawah lilin tu..nak di pegangnya api..aduhai..kang biar.. terbakar plak jari gheee...budak2.. tu yg kita larang yg itu jugak la dia nak buat ^_^


Mamalieyna : ahaksss tu la..first time amik gambo time blackout...ok gak..gambar pun tak la kelabu asap sesangat gheee...try la nanti hihi

IDAZS said...

dah lama dah tak mengalami situasi macam nie...

tapi kalu terjadi, memang aku call TNB cakap xde letrik ni...Boleh cepat sikit tak. saya ada anak kecik ni, duk menangis dah! hahahaha

qellissa said...

ooo blackout ye?igt sambut earth hour...hihihi

YanaNuar said...

Idazs : Owh ye ke?kat perumahan aku duk ni kerap benar putus letrik adoiii sabar je la..

hehe nasib gak budak 2 orang ni tak nangis bila bergelap..siap leh berseronok agi tengok api lilin kihkihkih..wawawa cam kamceng jer Ida ngan TNB ngeee



qelissa : hihi orang lain dah lama buat Earth Hour tapi kat umahku baru skrg nak sambutnya ngeh3..sungguh tak patutkan?

Related Posts with Thumbnails