Pages

Wednesday, April 21, 2010

Terima Kasih Wahai Sahabat...

Ari ni mood ku ilang ntah kemana..maklum la semalam tidur lambat sebab duk gunting kain langsir umah baru gheee...sungguh teruja nak masuk umah baru hingga bagaikan segala2nya nak dibeli...disediakan biarpun umah tu belum siap sepenuhnya lagi ^_^....

Tapi ari ni aku tak mau citer pasal Umah Impian...nanti kat n3 lain la ek aku citer...kpala pun dah pening2 lalat nih huhu...

Ni citer 2 hari lepas punyaaaa tapi boleh la kot publish arini pun hekhek...mmm setelah sebulan  lebih aku menanggung rindu dan keinginan nak menyentuh,membelek dan membaca novel yang dikirim pada seorang sahabat masa dia pegi ke Pesta Buku kat Kuala Lumpur pertengahan bulan lepas....baru kini dapat aku milikinya...aduhai lama betul buku aku tuh berkampung kat umah sahabatku,Najibah....

Mulanya daku berjanji ngan Najibah nak jumpa dia tuk projek jahit baju dia....tapi macam2 halangan yang berlaku...aku kan sejak dua menjak nih kerap benar balik kampung ngee...tau takpe...tak sabar nak tengok umah laaaa...takleh nak tahan rasa hati ni nak jenguk umah baru...hihihik..

Lepas seminggu..seminggu tertangguh...dan akhirnya daku berjaya jugak pujuk cik suami ke umah Najibah petang isnin tuh....alhamdulillah....rindu ngan buku..tak sabar nih nak baca...tapi skarang nih sibuk nak jahit langsir plak...kena tangguh lagik adoiii sabar jelaaaaa.....tapi takpe demi nak tengok umah comey ngan langsir baru dan beropol2 aku kena la berkorban sikit....takpe..takpe... ^_^



Ni la dia bukunya...memang aku suka baca novel2 tulisan...
Bikash Nur Idris+Anis Ayuni+Aleeya Aneesa


Terima Kasih tak terhingga aku pada Najibah kerana sudi jugak menghulurkan novelku tuk ditandatangan oleh Novelis Anis Ayuni... seronoknya la dan terharu jugak dengan kesudiannya itu...Terima Kasih Sahabat daku sungguh terharu huhuhu....aku bukannya apa...kalau tuk aku dapatkan sendiri tandatangan tu rasanya sampai ke bila2 pun takkan dapat...sebabnya tak penah lagi daku jejakkan kaki kat Pesta Buku tu...sungguh kesian kat aku kan? sob3



Ni dia tandatangan Novelis Anis Ayuni

  
Daku kan nak berjaga malam dalam seminggu dua nih...nak siapkan langsir tuh...so,dah Najibah ada jual Sabun Tahan Ngantuk...aku apa lagi.....sambar la sebuku hikhikhik...tapi takat ni blum try lagi...tengok la malam ni ke...InsyaAllah...Harap2nya boleh la aku berjaga malam tuk 2,3 hari ni....

Ahhhhaaa nape lak aku kena berjaga malam ekk...hurmmm kalau siang memang tak leh nak pegang gunting...sebabnya ada dak tecik Zahin dan Batrisyia nih...kang ada yang tersalah gunting kain nanti...tak ke naya...so nak menyelamatkan kain dan duit....kena la tunggu bebudak ni tidur dulu....dakupun leh menjahit ngan tenang tanpa gangguan ^_^ ...



Harganya hanya RM 10...harap menjadi la ek sabun nih =)



** Psst...pada kengkawankuuuu.....aku mohon maaf la bebanyak2 kalau ada singgah kat blog ni dan daku tak singgah balik kat blog kengkawan....bukan tak sudi nak jenguk tapi keadaan tak mengizinkan...InsyaAllah lepas langsir2 tu siap daku akan kembali untuk menerjah blog kengkawan... sabar yek...TUNGGGGUUUU!!!!






6 comments:

Siti said...

sonoknya ada byk novel, siti suka gak baca novel, tapi jrg beli..huhu...

eh ada gak sabun tahan ngantuk yer...berkesan yerk.

mamalieyna said...

waah bangganya dpt tandatangn dr penulis novel terkenal..yuhu,,! tahniah! rajin membaca ye.. ^_^

** herm..sabun tu en suami kita pernah try, takde effect pape pun..:P

YanaNuar said...

Siti : Hehe hobi lepas skolah bila dah pegang duit sendiri =)...seblom kawen tiap2 bulan kena beli...tapi la ni 3,4 bulan baru leh beli skali huhu..maklum la duit yang ada baik beli baju anak kan dari beli novel ^_^

Ntah la Siti tak guna lagi..harap2 boleh la wat tahan ngantuk barang sejam dua =)




Mamalieyna : Ahakss memang giler novel daku ni kikiki...memang seronok dan bangga gak seposen biarpun kawan yang tolong amik tandatangan tuh hikhik...

Owh ye ke tak jadi? saya lum try lagi...so,tak tahu berkesan ke tak pada saya ^_^

Najibah said...

Yana:

Happy nya dapat novel!!! hehehe..sorry ye tak jemput masuk rumah, insyaallah rumah baru nanti diriku jemput..=)..

dah try ke ringsling tu? zahin nak duduk ke?

hmm, pasal sabun tahan mengantuk tu, kesannya berbeza bg setiap individu...sy guna berkesan. yg penting kite kena make sure cukup tidur. sabun tu digunakan utk menggetarkan balik sel darah merah kita supaya kita cergas pada waktu2 yg tak sepatutnya kita ngantuk, cth pas makan tghri. utk stay up malam pun blh..sekian..=)

IDAZS said...

aleeya Aneesa ofismate aku...heheheh

x sempat lagi baca novel terbaru dia :P

YanaNuar said...

Najibah : Tak pe...tak amik ati pun..lagipun masa tu memang nak cepat maklum la dah petang..tu pun gi survey kain kat 2 kedai jer..tak sempat =)

Dah try dah...duduk kejap jer pastu terus nak turun..maybe dia rasa cam lemas kot..tak jadi la nak beli tunggu ada anak kecik pulak baru leh beli hekhek

Owh ye ke? harap2 menjadi la pada Yana biarpun dapat tahan barang sejam dua ^_^


Idazs : Owh ye ke? Aku memang suka sangat ngan novel2 dia (Alaf21)...kekadang sampai nanges2 baca novel tulisan dia =)

Rasa macam aku plak jadi watak dalam tu kekeke...kim salam la kat dia ek..cakap ngan dia novel dia MEMANG BESTTT & TAK PUAS DIBACA (hingga satu novel tu dah sampai 5 kali aku ulang baca hingga dah terhafal selok belok citer ahakss)

Related Posts with Thumbnails