Pages

Monday, April 12, 2010

Rest House Ku Yg Separuh Siap...Alhamdulillah...

Petang jumaat yg lalu....kami sefamily pulang lagi kekampung...tujuannya hanya satu...tuk menjenguk umah impian kami yang sedang dibina...sementelah ada sedikit masalah ngan pembinaan umah tu...

Wawawa alasan!!! kihkihkih...padahal tak sabar nak jenguk umah yang dah separuh siap itu gheee...mana taknya....dek kerana rasa tak sabar nak tengok umah impian kami siap...tetiap hari suamiku akan menelefon umah maknya demi bertanyakan perkembangan umah tu...hehe..biar tak dapat lihat umah tu pun...tau perkembangan pun jadilah kuikuikui (^_^)

Perbualan sehari2 kami pun hanya berkisah kan umah impiannya...nak letak perabut kat sini...nak letak sink kat situ...nak buat ini....nak buat itu ahakss...macam2 idea ada dalam fikirannya....sehinggakan "tak lena tidur malam, malas nak buat keje kat site bila ingat umah" katanya.....aduhaiii...sungguh terharu bila kudengar luahan hatinya itu huhu...mana taknya..setelah begitu lama dia berhempas pulas mengumpul duit demi merealisasikan impiannya itu...akhirnya baru kini menjadi realiti...

Aku ngan anak2 pun tumpang seronok dan gembira jugak...hehe...kiranya umah tu dah jadi hak milik mutlak kami...yang kat Kuantan ni masih lagi umah Bank alias berhutang ngan bank...belum jadi hak mutlak lagi biarpun kami dah beli umah ni ngeh3...

Syukur....segala masalah yang bersangkutan ngan umah tu kesemuanya dapat diselesaikan dengan mudah....



Alhamdulillah...dah separuh siap...









5 comments:

mamalieyna said...

seronok tgk rumah sendiri yg sedang dibina! ^_^

Siti said...

waaa...mmg lawo la...huu

SHIKIN said...

harap2 siap sblm raya nie yek.dapatlah your family berya kat rmh baru thn ni..hehee

YanaNuar said...

Mamalieyna : Yup memang seronok..tak tau cane nak gambarkannya hehe..nak2 lagi itu adalah impian setelah sekian lama =)...mamalieyna cakap camtu pasti duk tengah tunggu umah siap jugak kan? betul tak?hihi

Siti : hehe boleh laaa..plan umah yg somi reka sendiri ^_^ ..buat simple2 jer..janji ada umah sendiri time balik kampung ye tak?lebih2 lagi time raya =)

Shikin : mm tu la harapan kami satu kuarga..harap2 dapat la beraya kat umah baru thn ni ghee

mrs.ecam said...

wow cptnyer dh nk siap plus bestnyer de umh kt kg....huuuuuuu

Related Posts with Thumbnails