Pages

Tuesday, March 9, 2010

Nak Mintak Tolong Nih....

Salam buat semua..
Semalam dari pagi hingga petang
Aku duk berhempas pulas..
Mengcreate lagi satu blog utk
aku sertai contest
Malas dah nak menyerabutkan lagi blog
Yang dah sedia serabut tuh..

Tapi masalahnya..
Aku nye blog tak mau template XML tuh..
dia nak yg ada HTML tu gak..
Nak tak nak aku terpaksa gak amik
PYZAM nye template yg cun tuh..

Hari ni aku nak mintak tolong la ngan korang
Please!!!!!
Yang tahu dan banyak tahu tentang blog template nih
Bagitau aku camana nak menambahkan..
2 column jadik 3 column..
Aku dah jumpa satu artikel nih..
Dia ajor la...cane nak ubah..
Tapi malangnya sampai hari ni masih gak lom dapat..
Al-maklum la artikel tuh dlm omputih
aku nih buta huruf sikit bab2 omputih nih..
Malas eh nak membelek kamus..
Adoiii...aku bukannya apa..
Kalo bleh nak gak merasa blog 3 column..
Leh sumbat manyak skit mende..
Tak la hanya sebaris tu jer nak diisikan segala
macam mak datuk nenek widget/gadget..

Ok..pada sesapa yg tahu dan sudi nak gitau aku..
anto la url blog korang..
Pasti dengan segera ku terjah..
Dan siap jadik follower sekali...hehe

Pape pun aku nak gi masak dulu..
Dah tengahari nih..
Petang karang aku on line lagik
dan akan terjah blog sesapa yg sudi nak bantu aku..
Ok...cau dulu...tata.. 





6 comments:

MamaCira said...

yana.. ko try tgk kat link ni.. dalam versi bahasa melayu...

http://panduanpemblog.blogspot.com/2009/10/jadikan-template-minima-dark-blogger.html

gud luck eh!!

YanaNuar said...

MamaCira..

dah tengok dan cuba buat sepertimana arahan tuh..tetap gak tak jadi uhuhuhu sediy sangat..nampaknya memang dah tak berpeluang nak try guna template yg ada 3 column..dah nasib badan..apa nak buatttt!!! Uwaaaaa..

Ms AiReEn MoHd said...

oo byk org la masalah mcm ni ekk..akupun naik heran nape leh jd gini..tapi semua tu da approve pagi tadi...bile ade new comment akan kuar new tu jer...yg 7 tu still mcm tu gak..pelik kan

YanaNuar said...

Ms Aireen..

mmm tu la..ari ni mmg blog byk masalah btoll...harap2 esok ok balikla sume tuh...jgan sampai bebila plak masalah tu..payah laaa kan?..

SHIKIN said...

ok saya sendiri byk belajar bt blok pada www.godekblog.blogspot.com dalam tu mmg byk panduan dan ada juga utk buat 2 atau 3 kolum.mmg senang nk paham.cubalah.
ikhlas www.shikinlatiff.blogspot.com

SHIKIN said...

ok saya sendiri byk belajar bt blok pada www.godekblog.blogspot.com dalam tu mmg byk panduan dan ada juga utk buat 2 atau 3 kolum.mmg senang nk paham.cubalah.
ikhlas www.shikinlatiff.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails