Pages

Wednesday, March 10, 2010

Mood Baik Punya..

Hari ni moodku baik punya..
Pagi tadi bila bukak jer blog ada komen..
Wahhh memang baik punya komen laaa...
Kat komen tuh ada gitau url blog yang boleh
Ajar aku buat 3 column..

Cari punya cari..cuba punya cuba...
Akhirnyaa...Yahoooooo!!!
Aku dah BERJAYA....
Melompat kesukaan mengalahkan bebudak ahakss
Memang sonok sangat..
Suka..suka..suka...
Time kasih pada yang komen tuh..
Janji nak jadi follower..dah lama dah rupanya
jadik follower blog ---CINTA HATIKU---

Semalam pun MamaCira dah bagi url tuk aku blajo..
Tapi tak jadi jugak..puas kucuba...
Tetap gak tak mau jadi 3 column tuh..
Uhhhh...baru la ada mood nak menulis..
Sebab mood aku baik jugak la..
Maka terhasilnya BUBUR KACANG yg best ni..
Tengahari tadi..



Wahhh memang sonok mengadap bubur kacang ni..
Dah lama tak buat..
Last skali buat masa tu blom agi pragnentkan Zahin..
Maknanya dah 2 tahun gak la..
Uiiihhh lama tu..

Cadangnya gak kalo tak habes makan..
Nak jadikan eskrim....
Boleh la anak2 makan eskrim bubur kacang nanti
Air tangan ibu lagi...hehe

Ok..nak kongsi resepi la hari ni..
Memandangkan mood yang baik nih..ahaks

Bahan2..

* Kacang hijau
* Air (cam nak masak nasik/lebih sikit pun takpe)
* Nisan/Gula melaka
* Santan
* Sebiji Telur
* Secubit Garam

Cara Masak.. 

* Rebus kacang hijau dulu..biar empuk..
(Petua mak aku..bila air dah kering sikit,
kecikkan api..baru la baik punya empuk kacang tuh)
* Pas kacang empuk,air pun dah kering..
* Masukkan santan, nisan/gula melaka
* Santan menggelegak baru la pecahkan telur dan secubit garam
* Siap untuk dihidangkan

Ok..Selamat Mencuba... 


**Pssst..yang aku duk kecohkan nak buat 3 column layout tuh
Blog tuk aku sertai contest..bukan blog ni okey
Kat blog ni nanti aku pertimbangkan dulu
Nak pinda ke tak...hehe





4 comments:

MamaCira said...

yana..
ko jenguk blog aku
aku ada buat tutorial ubah layout 2 to 3 column..
moge² ko dapat buat!!

Nowwa Fitri said...

Lama tak makan bubur kacang..

YanaNuar said...

MamaCira..

Ok dah jenguk..tapi tak jadi gak la..takpe la terpaksa gak guna 2 column..dah mcm2 cara guna tetap gak tak mau..huhu.pape pun mekasih yek sbb sudi tolong daku yg baru nak blajar nih..

YanaNuar said...

Nowwa Fitri..

Owh ye ke? So,apa lagi...cecepat la sediakan bahan2 dan terus mula memasak hehe..

Related Posts with Thumbnails