Pages

Tuesday, March 2, 2010

Mood...Datanglah Kamu...Aku Buntu Nih!!!!

Ari ni aku takde mood
nak menaip pun malas rasanya..
Tapi aku cuba jugak la meringankan jari-jemari halusku ni
Menekan huruf2 yg ada kat ladtop nih
Adooiii berapa banyak daa nak silap tekan keypad nih..
Asyik salah eja jer...hadoiii

Mood...datanglah kamu...
Aku buntu nih!!!!...

Terlalu banyak citer yg nak kukongsikan ngan kalian sume
Tapi tak tau cane nak mulakan ayat..
Dari pagi tadi aku hanya duk melompat-lompat
ke blog orang jer..ada yg kutinggal jejak..
ada jugak yg ku tinggal bodo jer..
Terlalu malas rasanya nak menaip heheh..
Memollow balik sesapa yg dah follow aku..
Menziarah balik sesapa yg dah tinggalkan jejak kat shout box aku...
Maklum la banyak hari gak aku tak online..
Umah mak aku ada internet tapi lembab cam siput..
Maklum la guna Tm Net jek huhu..
Tapi semangat aku naik balik bila aku tengok nih..


Yahoooo!!! Pendapatan aku dah naik lagi 50 sen
Aduhai sukaanyaaaa...
Ahaks betapa jakunnya aku..
Baru naik sikit dah macam orang tak siuman..
Orang lain agaknya sekali naik beratus2..berpuluh2 kan?
aku naik sikit pon dah nak kecoh...kihkih
Bukannya apa...terujaaa!!! gheehee

Balik kampung bebaru nih..
Ni la jadi teman aku time senggang....



Dah lama aku beli novel nih tapi baru berkesempatan
Membelek dan membacanya..
Maklum la sekarang nih duk sibuk ngan blog..hehe
Kalau tak..hanya novel jer la
 jadi teman aku time anak2 tido atau main..

Memang tangkap leleh la baca novel tuh
Sedih sangat citernya...
(aduhai cengengnya aku..tak malu betul ngan anak2...hihi)
Tapi terkilan gak dihati..
Rupanya masih ada sambungan citer 'Ombak Rindu'
(yg dah kubaca 7,8 kali hingga dah tahu cane jln citenya..
taksub betul ngan novel (^_^) ) 
Bertajuk 'Cinta..Tiada Akhirnya'
Kiranya aku baru jer tahu...
So,Belum lagi ada dlm simpanan aku..
Mmm pasni kena la gi cari kat kedai buku..
Kurang seronok la baca tak habis hikhik

Pendapat korang mana best...
Novel Melayu Vs Novel Mat Salleh???

Sinopsis 'Rindu Cintaku'

Izzah tercari2 ketika dirinya hilang ingatan.Mimpi2 ngeri tentang suaminya berkunjung datang dlm kotak minda menambah kekeliruan,menjadikan dia kedinginan dlm cinta Hariz yg sentiasa membara.Izzah pulih saat konflik memuncak dan dia tak berdaya untuk menggalas beban yg membelenggu hati bila cinta suami ditagih insan lain walau maruah menjadi taruhan..

Hariz yg keresahan terus dilanda tsunami permasalahan.Neraca karma beralun ganas melibas keegoannya.Hariz hilang punca,hilang kuasa dan hilang Izzah.Namun,membuang cintanya pada isteri tercinta tidak pernah wujud dihatinya walau dlm keterpaksaan...

(Ending dia aku suka hehe Bahagia sangatttt...Cayalah...)








12 comments:

bulat said...

cam besh jer citer 2..kena cr jugak nie..;)

YanaNuar said...

Bulat..

mm memang best sesangat+sangat+sangat hehe..
memang tak puas baca..nak kena repeat balik baru besstt..ngeh3

Ehh laki pun suka baca novel cintan-cintun yek gheee =)

bulat said...

slalu mmg cam 2..bc skali xbpe nk phm..kali ke2 bru phm..kali 3 dah mula tgkap cintan sorg2..hehehe

miszchocolate said...

lma x bca novell..
huhuh:((

ain nia said...

novel melayu bes :D

wahida said...

saya punya akaun nuffnang ada RM1.70..bleh geng la kan??

YanaNuar said...

Bulat..

Betul! Betul! Betul!..memang bila baca byk kali terus tangkap cintan ngan watak2 novel tuh..hehe..

biasanya memang nak kena baca banyak kali baru faham sefaham-fahamnya jln citer dlm sesatu novel tu =)

YanaNuar said...

miszchocolate..

mm iye ke?memang tak minat atau tade masa nak baca?..takpe la..saya tolong bacakan tuk awak key hehe

YanaNuar said...

ain nia..

Memang pun ahaha sebabnya saya hanya tau baca novel mlayu jer ahakss..novel mat salleh boleh gak nak try baca tapi yg nipis dlm 20 m/s gitu je la hehe..maklum la tak bape nak pandai bahasa omputih nih hikhik..sikit2 boley la =)

YanaNuar said...

wahida...

Owh ye ke..boleh geng la camni.. =)

hehe sesama la kita tunggu biar dia banyak...tak gitu?

IDAZS said...

rajinnya membaca...aku kalu kene wat research baru baca novel..tu pun makan hari, minggu+bulan baru nak abis...hukhukhuk...

YanaNuar said...

Idazs...

Nak buat camana..tu je la keje aku time senggang..bosan gak duk umah ni hehe...kiranya aku berteman akrab la ngan novel cintan-cintun nih hihi...menghilangkan rasa bosan yg membelenggu diri ahaks...

Related Posts with Thumbnails