Pages

Thursday, March 11, 2010

JEJAK KASIH MELALUI BLOG...

Sejak aku berblog nih...begitu ramai rasanya dapat kenalan baru.Tak lupa jugak bertemu kembali sahabat2 lama yang dah terpisah semenjak dari sekolah menengah lagi...dalam duk menerjah blog orang..last2 terjumpa kenalan lama yang tak pernah aku lupa wajahnya..dan jugak namanya...Blog dan tenet nih dah jadi satu ruangan jejak kasih pulak ahakss..tapi bagus gak kan...mengeratkan lagi silaturrahim sesama insan.. 

Dan setelah beberapa bulan berblog,bertegur-sapa,berchating dan bermesej...akhirnya...Allah memberi kami kesempatan untuk bersua muka...kerana 'Study Game' (rujuk artikel nih) kami dipertemukan....syukur...memang seronok dan teruja  sangat nak jumpa kawan lama.Maklum la sebelum ni sekadar melihat wajahnya di blog sahaja..

Pagi sabtu tu,awal2 lagi aku dah siap kemas rumah... maklum je la nak sambut kedatangan sorang sahabat yang dah terpisah selama 13 Tahun...Last skali jumpa masa aku tingkatan 3 Sek Men Agama Marang,Terengganu....uihhh lama betul kan??...dan tak sangka plak boleh jumpa lagi....

Dalam kul 11.15 pg camtu la dia sampai bersama anak dan jugak suami...Memang aku terkejut dan tergamam melihat sahabatku,NAJIBAH MUSTAFFA yang kini dah bertukar saiz dan wajah hehe...dulu zaman skolah badan kecik jer...skarang dah kembang ahaks..(psst Najibah jangan marah yek ghheee)..dulu rasanya tak bercermin mata..sekarang dah bermata 4 hihik..tapi tetap cumil cam dulu (^_^)....



Kini kembali dengan wajah baru...hehe
Bersama permata hati...Aqilah..


 

Aqilah memang comey..
kulitnya putih gebu gitu...
Aduhaii memang geram sangat tengok dia..hehe



Agaknya ni la kot rahsia Umi Aqilah...
Minum susu soya sepanjang pragnent..
Tu sebab kulit Aqilah putih gebu..dan seakan2 color pink..
Betul aku cakap tak tipu...hihi
So,sebab Najibah ada jual susu soya nih..
aku tempah la 2 peket dah alang2 nak datang umah kan?
Sebabnya kat Kuantan nih..
Satu tempat jer yang aku tahu ada jual susu nih..
Memang payah nak dapatkannya..
So,sekarang dah tak susah lagi...
Tempah jer kat sahabat lama nih...ngeh3



Ni aku nak pomot barang skit..
ala tolong kawan..hikhik
Najibah ada bagi aku risalah ni..
'Sabun Tahan Mengantuk'
aku tak pernah cuba lagi..
InsyaAllah kalu dia datang lagi skali kat umah nih..
aku akan try guna...
Harganya hanya rm 10..sebesar sabun hotel tuh..

kata Najibah..
Memang bagus sabun nih..sebab dia dah pun guna
Memang segar la mata...

Antara Fungsi Sabun Aqura nih..
* Mencerahkan kulit dgn lembut
* Menghilangkan kegatalan dan bau badan
* Menyegarkan untuk jangka masa panjang
* Menghilangkan jerawat
* Melambatkan proses penuaan
* Pencuci bebas klorin
* Mampu menghilangkan ekzema
* Anti keradangan
* Membunuh kuman

Siapakah Yang Patut Guna Sabun Aqura..
* Pemandu jarak jauh
* Pemandu profesional
* Pekerja tiga syif
* Pelajar
* Golongan profesional yg memerlukan
tumpuan penuh terhadap kerja mereka
* Mereka yg mudah mengantuk
* Pengawal keselamatan

Tu la serba sedikit makumat penting tentang Sabun Aqura nih..
Nak tahu lebih lanjut...
Boleh hubungi nombor nih..
HISHAM : 019-3487367
NAJIBAH : 019-3367384






2 comments:

Najibah said...

Salam..

Wawawa...tersenyum sengih saya baca entry yana ni..hihih, especially tang saiz tu. memangla, masa sekolah dulu saya termasuk dalam golongan renek..tibe2 dah membesar. huhu..jeles tengok yana yg maintain kurus slim wpun dah beranak dua. saya baru satu!

thanks yana tlg promote sabun aqura...baik punya promotion lah..
detail pasal sabun dan utk tempahan blh klik minisite kami:

http://www.aqura.awanpelangi.com

(promote lagi..hhihihi)

camne soya tu? dah habis ke? saya pun dah habis, nak kena gi beli lg buat stok. sekali beli 4-5 paket.

eh panjang pulak komen ni. nanti ye projek tempahan baju..=)

YanaNuar said...

Najibah...

Ahahaha...tu la pasal..terkezut gak tengok saiz skrg kihkih.

ala tolong kawan..boleh jer tak jadi masalah pun =)

Soya tuh..ada lagi.baru sepeket buka..kalo abis yana akan tempah ngan Jibah lagi ek..

Ok..yana tunggu..tapi janji jgn marah ek kalu lambat.Maklum la anak2 ku nih sememangnya lasak.tunggu tido baru leh wat keje.Harap maklum..

Related Posts with Thumbnails