Pages

Tuesday, March 16, 2010

Berhujung Minggu Ke Zoo Mini Taman Teruntum...

Hari ni aku rasa bersemangat sikit nak buat entry baru kat blog nih.Kiranya mood mengarang dah berkobar2 laaaa skarang nih hihi....Semalam dari pagi hingga ke petang... merangkak ke malam pulak aku hanya duk sibuk menerjah blog2 yang adakan contest jer.Kiranya aku ni dah tersampuk kot ekeke...kalo tak pun demam contest hikhik..

Sonok wooo masuk contest...tapi malangnya hingga saat nih aku masih lagik lom ada luck nak dapat hadiah ngeh ngeh ngeh...dah banyak aku sertai contest dan jugak giveaway...tapi masih gak lom menang..adoiiii...tapi tu sume aku tolak tepi.Menang kalah adat peraduan la kan....

Eh apasal aku duk becerita bab contest lak nih...sori...ghee.Aku sebetulnya nak bercerita pasal berhujung minggu ke Zoo Mini Taman Teruntum bebaru nih.....Dah lama tak kesana...Last skali pegi masa Zahin kecik lagi.Lom tahu dan mengerti pape lagi binatang apa yg dilihat+ditengok...

Memang sonok tengok dorang yang begitu teruja melihat binatang2 yang ada.Untuk pengetahuan sume kengkawan...Zoo Mini nih terletak berdekatan ngan Teluk Cempedak.Kiranya nak sampai ke Teluk Cempedak akan jumpa Taman Teruntum ni dulu...Binatang yg ada pun tak la banyak sangat.Boleh bilang ngan jari jek.Dah nama pun Zoo Mini kan?...apa daaaa..hihi



Teruja betul tengok memerang...
Ayah dengan slumber badak...
duk mengelek botol air yg besar tuh kihkih
Batrisyia plak duk mengendong makanan ringan
Lagak macam nak berkelah kat tepi pantai je kan gheee



Masih sempat posing..
Masa ni tengok ular sawa besar...



Burung unta pun ada gak



Khusyuk melihat aksi sang monyet



Memang sporting monyet nih time nak snap gambo dia ghee



Tengah musykil nih..
Cane monkey ni buat ek
Balik umah nanti nak try la gayut cam tuh..ghee



Buaya pun ada gak..
Yang dapat lihat ngan mata kasar hanya 2 ekor..
Tak tau la kot2 ada yg sembunyi (^_^)



Bersungguh benar nampaknya..
Lihat musang yang macam kucing
ke kucing yg macam musang camtu laa hee
Ibu pun tak bape nak kenal binatang yg pelik2 nih



Mmmm ni la anak bujangku...
Pantang jumpa pasir atau tanah
Pasti dengan segeranya nak menyentuh..



Wah wah wah sonok benar nampaknya ibu nih hehe
Bukannya seronok tengok binatang okey.. =)
Sori dah terlebih senyum plak ibu dlm gambo ni
Ni sume angkara somi yg duk buat lawak
macam2 dia wat klako nak suruh ibu sengeh ahaks

Kul 5.30 ptg kami berangkat pulang..
Adoiii...letihnya...
Seronok pun iye gak (^_^)
Lain kali boleh la gi lagi....hehe
Sesuai benar tempat tu untuk beriadah bersama kuarga







2 comments:

mrs.ecam said...

salam
best kn g zoo....pas 2 kang ank2 sebok tnya tu ape...yg nie ape...sne 2 plak ape...jenuh la nk menjwb...hekhek

YanaNuar said...

Mrs.ecam..

mmm tu la..memang penuh mulut la si Batrisyia tu bertanya..hehe..letih gak nak menjawab ghee...yg klakarnya burung unta di panggilnya unta sahaja ahaks..agaknya tak serupa burung kot.besar sgt..biasa dia tgk yg tecik2 jer hihi

Related Posts with Thumbnails