Pages

Thursday, June 3, 2010

Prepaid Celcomku Hilang!!!

Dua tiga hari ni tade mood nak menaip entry......

Bukannya apa...tengah bengang ngan CELCOM nih...Prepaid Celcomku Hilang!!!!...

Ntah pape jer sistem dorang...suka suki dorang jer nak amik duit orang yek....grrrrrr memang aku MARAHHH skarang nie..


Gambo pinjam ngan pakcik google..thanx yek!


Citer nye canggini..

Pada 26 May bebaru nih aku masukkan top up rm30 kat henfon...tarikh last guna kredit tu pada 25 Jun nanti..bakinya tika tu rm 68.66...

Pas masuk duit tu...hanya aku guna wat tefon mak ngan cik somi jer dalam 2,3 kali...antar mesej kat jiran sebelah dan cik somi 5,6 kali...

Alih-alih...pada hari Sabtu,30 May dah tak leh guna...Hadoiii hangin betul lahhhh...nape lak jadi camtu????

Masa duk tengah bengang camtu aku terlupa la nak check bakinya ada bape...asyik duk dapat mesej dari 4000 tu je....

" You have insufficient Airtime balance.Please reload your prepaid account."

Kejadah apa laginya aku nak kena reload prepaid lagi...kang baru 4 hari aku reload.....sabooooo je lahhh!!!

Merata2 aku duk geledah semata2 nak carik nombor Careline Celcom...Adoiiii!!!

Hari isnin baru la aku tefon Careline Celcom 1111 tu....hurmmm crite punya crite....tanya punya tanya...dia cakap suruh call hari slasa lak...nak check dulu list panggilan yang aku buat pada hari 30 hbulan tuh...pulak dah!!! okey larr..

Hari selasa aku call lagi tanya...ye laaa tak puas hati kan....dah ler kredit aku ada dalam rm 60...takkan la nak biar cenggitu jer kan....mana boleh!!!! Sayang tuuuu hikhik..

Pekerja Careline tu cakap aku ada buat call kat nombor 09-618xxxx (nombor tefon umah mak aku) dan bergayut selama 7 jam.....

Wah Wah Wah....apa kejadahnya aku nak bergayut selama tu ngan mak....panas telinga la weiiii...lain la kalau ada mende penting nak cakap...ni cuma tefon nak tanya resepi masakan jer ngan mak ahaksss pecah tembelang la pulak kikiki...

So,aku bagitau la dia ngan nada marah2 sikit... (ala gempak la sikit kan!!!) ...aku memang tade bergayut selama 7 jam tu...masa sembang ngan mak tu dalam 15 minit jer...mana bulih dia buat pelanggan camtu....main amik2 jer duit orang sukati dia lak huh!!...pastu aku tanya la dia takkan abes camtu jer duit aku rm60 tuh...kalau rm 10 tu aku boleh sabo lagi...redha jer....ni manyak tuuuu....3 bulan simpan beb!!
  
Dia suruh aku tefon balik dalam masa 3 hingga 7 hari bekerja...dia akan anto laporan pasal duit aku ilang tuh...kalau betul aku tak bergayut....dia akan masukkan balik duit aku...

Hurmmm okey...aku sabar dulu...esok2 aku tefon balik...biar dia panas punggung gitu huh!!...

Tapi kan...aku memang rasa sedih skarang nih...tak leh nak tefon mak...jugak teringin nak cakap ngan Kak Ja, akak sulungku yang mungkin skarang nih duk berhempas pulas berkemas...maklum la pindah umah baru hihi....

Nasib jugak ada adik aku sorang, Syida yang blajar kat UIA tu...bulih la jugak tolong mana2 yang perlu...

Aku nak jugak duit aku balik!!!! tolong!!! sob sob sob...







6 comments:

sirna said...

Sabar ya Yana, napa boleh jd camtu plak kan, pelik plak celcom ni...

mamalieyna said...

wooo manyak tu..hrpnya dpt la balik..sayang duit tuu...!

YanaNuar said...

Sirna : Hurmm tu la yg duk pelik nih..suka-suki dorang jer kan???

>>>>>>>>

Mamalieyna : Memang banyak la kak...sayang jugak nak ilang cengitu jer...tu yang rasa tak senang duduk nih..bimbang tak leh dapat balik huhu...

Bo the Nerd said...

Kesiannya. Apa kata awak tukar pada prepaid Tune Talk? Rate dia lagi murah dan network dia pakai CELCOM punya network. Tapi beza dia dgn CELCOM, Tune Talk lagi bijak n murah.

Lawatilah www.tunetalk.com

www.boisanerd.blogspot.com

Anonymous said...

sama la mcm kes saya..dah 3 kali krediit hilang..jumlah nya pn rm60.00..bila call callcentre atau hantar email buat aduan, dia blame saya balik...gerammm sgt rasa..

YanaNuar said...

Bo The Nerd : Hurmmm nanti la saya pikir dulu ek..nak burn cengitu jer no celcom tu sayang la pulak..sebab dah lama sgt pakai no tu huhu..pap pun thanx yek sbb bagi info pasal tunetalk tuh =D

*******

Anony : Owh ye ker?suka suki dorang jer kan..huh!!!...nasib ler duit yg ilang itu dah dikreditkan balik...uhhh selamat duitku 60 hinggit..

Related Posts with Thumbnails