Pages

Tuesday, June 29, 2010

Rest HouseKu Dah Sempurna..

Hari tu dah balik tuk rasmikan umah baru...
Ada la dalam 4 hari 3 malam..
Tapi rasa cam tak puas ler..
Maklum la umah baru kan?? kuikuikui

Lagipun masa tu
Banyak benar mende yg nak diuruskan..
Pasang langsir,mop lantai
Kemas itu..kemas ini..
Tup2 dah nak balik Kuantan uhuhu..

*
*
*
*
*
*


Ini ler umahnya..
Masa ni belum sepenuhnya siap hokey =D

Kalau nak tengok REST HOUSE Ku Yang Dah SEMPURNA
Maknanya siap masukkan perabot..
Sila la scroll kat bawah ek..
NO..NO...NO....
Jangan la kengkawan pikir daku nak riak hokey =)
Sesaje jer nak berkongsi kegembiraan ngan kawan2
Mane tau kang ade kengkawan nak amik inspirasi jugak
Tuk buat umah rehat kan..kan..kan.. hikhik

*
*
*
*
*
*

Kita mula dari beranda la ek..
Biar saspen sket kuikuikui..
Kalau kita bertandang umah kawan pun
Mesti kita masuk ikut depan kan?? ngee 

*
*
*
*
*

 
Ni kat Beranda..

Hokey...Jemput la masuk..
Jangan segan Jangan malu
Buat macam umah sendiri.. hihi

*
*
*
*
*
*


 Pintu Besar..

Sila la jangan malu2..
Tolak jer pintu tu.. =D

*
*
*
*
*
*


Ruang Tamu..

Masuk jer terus nampak ini kikiki..
Hanya kat area ni je nampak cam okey
Letak mende alah tu hihi

Jangan korang ingat almari kasut yek!!
Itu adalah Display kabinet yang macam almari kasut ahakss
Sian plak ngan daku kan???
Ni beli kat CAVENZI la niii
Mulanya ingat nak tempah set umah kat Cavenzi
Bayar la deposit rm1000
Bila balik bincang kat umah..
Search internet..
Banyak pendapat gitau perabot kat Cavenzi tak bape bagus
So,ubah fikiran..
Bila tefon gitau nak cancel..
Dorang dah tak nak pulangkan duit..
Paksa Rela la amik jugak barang kat situ huhu..   

*
*
*
*
*
*
*

Ruang Tamu jugak

Kabinet TV ni pun sekali ngan Display Kabinet..
Tapi nampak cumil ler jugak kan???
Alolololo sedap kan hati sendiri la tu hihihi

*
*
*
*
*
*


Hurmm..best gak bersantai2 kat sofa ni
Sambil tengok tv kan =D
Pssst.. kalau nak tau Meja Kopi tu dari Cavenzi gak
Dia bagi 4 Barang utk rm1000
Giler mahal pehhhh..
Sabo je la uhuhuhu..

*
*
*
*
*
*
*


Nak menyelit jugak gambo ni kat cni kekeke
Snap gambo ni seblom tinggalkan umah ari tu..
Winduuu bangat ngan umah baru itu =(
InsyaAllah minggu depan balik lagi yeeaaaaaa!!!!

*
*
*
*
*
*
*
Bilik Tidur

Wehh tak malu la tunjuk bilik tidur kat orang hikhik
Takpe tuk kali ni jer..
Pasni dah tak tunjuk dah ghee..

Perabot dalam bilik ni amik kat member kamceng suami
Uncle Ong.. (masih muda belia) 
Memang harga boleh runding laa..
Tak ler mahal sangat..

2 set katil Queen
Satu duk hujung dinding sana
Satu duk hujung dinding sini
Ada satu Tilam tu pun dari Cavenzi

*
*
*
*
*
*
*
*

 
Bilik Tidur jugak

Kat belakang almari tu ada tempat solat
Kiranya almari tu jadi dinding laa
Sembunyikan sikit tempat bersolat..
Tujuannya tak mau bagi anak ganggu
Masa ibu ngan ayah tengah berjemaah.. =D

*
*
*
*
*
*
*
*

Dapur

Meja makan tecik
4 kerusi jer..
Dah namanya RESTHOUSE kan..
Mesti la perabotnya pun ala kadar aje ghee
Tak ler mewah sangat..
Lagipun sebulan sekali jer nginap kat sana..
Tak perlu la nak mewah2 kan..kan??

Opss..Lupa lak nak snap gambo kabinet yg tak siap..
Fulusnya udah habes
So, kabinet tu belum ada pintunya...
Kosong ajer la hikhik..

Hokey..
Dah selesai terjah RESTHOUSE ku..
Hurmm ape pendapat kengkawan..
Okey tak??
Harap boleh la kongsi barang sedikit apa2 yang patut kan =D







5 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

waaa.. dh siap ngan perabut ghitew..
cantik, pas ni kemna deco2 la plak..

'NuReeN' said...

walaupon simple tp cantik la design cam ni.. almari yg mula2 nmpk bila buka pin2 tu cantik la.. mmg nmpk cam almari kasut.. almari baju dlm bilik tidor tu sama cam nureen tgk N mmg berkenan jgk tp nak beli yg x dak cermin..

'NuReeN' said...

jom join contest ni
last day ari ni
http://nureenasir.blogspot.com/2010/06/contest-for-contestant.html

Jiejah @ Iza said...

cantekkkk!!! :-)


salam singgah :D

Nurhidayah Shamsury said...

tahun ni raye kt umah baru la ye..sonok ye

Related Posts with Thumbnails