Pages

Tuesday, September 28, 2010

Batrisyia Hilang Di Carefour Kuantan

" Minta perhatian... di sini ada seorang kanak2 perempuan berumur dalam lingkungan 4 tahun.Berbaju biru bertudung putih.. bla bla bla "


Masih terngiang2 lagi announcement tu kat Carefour Kuantan malam ahad lalu.

Rasa nak meraung pun ada gak..uhuhu




Ni ha budak perempuan berbaju biru bertudung putih tu



Malam ahad tu..

Cik Asben ajak kami ke Carefour Kuantan.. katanya nak cari susu Batrisyia di samping jalan2 cuci mata hihi.

Sampai jer dalam Carefour, si Batrisyia dan Zahin terus ke bahagian mainan. Biasa la kan, budak2 dengan mainan memang tak boleh dipisahkan. Masa tu, ibu tengok Batrisyia duk tekan2 mainan yang mengeluarkan bunyi.Ibu biar aje la dia main kat situ sementara ibu memantau Zahin. 

Zahin bila dah tengok banyak robot yang tergantung..habes sumenya ditarik...hadoiii dah jadik satu hal ibu nak kena sangkut balik...dalam duk layan Zahin tu, tergerak pulak hati nak menjenguk Batrisyia kat rak depan..

" Eh,mane pulak si Batrisyia nih.." 

Masa tu dah cuak giler.. air mata pun dah bergenang dan tunggu masa nak keluar aje..

" Mana pulak anak aku nih "

Pusing sana.. pusing sini.. ibu mencari dia. hah sudah. Konfirm Batrisyia dah hilang. Masa tu ibu terus gi cari Cik Asben dan tanya dia.. kot2 la si Tisya tu ada ngan dia.. katanya tak ada..

Apalagi.. habes sume tempat kami pusing mencari Batrisyia... setiap ceruk  kami terjah.. lenguh gak kaki nih hihi... dalam duk tengah mencari tu.. tetiba dengar announcement bagitau ada sorang budak pempuan berbaju biru bertudung putih kat kaunter pertanyaan.

Bergegas kami ke sana.. bila ibu sampai jer tengok Batrisyia duk peluk ayahnya dengan begitu erat sekali.. Cam tak mau lepas dah.. sambil menangis teresak2. Takut benor nampaknya.

Aduhai lah anak..bikin ibu ngan ayah susah hati ajer sob3.. inilah first time si Batrisyia tu betul2 hilang. Sebelum nih penah gak hilang beberapa kali.. tapi sempat jumpa bila dengar tangisan dia.

Bimbang gak sebenarnya.. takut ada orang yang tak berkenaan mengambil kesempatan bawak dia lari. Alangkah harunya... nauzubillah..Ya Allah, mintak dijauhkan la anak2 ku dari segala perkara yang tak baik itu.

Maklum la sekarang nih macam2 perkara bulih berlaku kan...




Wajib singgah kat sini kalau ke East Coast Mall
Tengok contoh umah dulu
Comeyyy!!


 
Bakal arkitek agaknya Zahin nih hehe
InsyaAllah..
Ralit benar tengok umah ngan lampu kecik
Ada kete kecik
Sumenya kecik2 belaka



Sempat gak merasa empuknya kerusi Mazda baru nih
Kat pameran kete di lobi East Coast Mall
Masa ni baru je lepas nanges =D







5 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

OWOH, BAHAYE NGUH..
LENKALI KENA HATI2 LG TU..
MY ALYA SUKE 'NUSUK' GOP, KDG2 MALU WASE KOKRANG DUK SOUND NAMA YE..
MALU COMPANY NGUH LA.. ;-)

YanaNuar said...

Leily : Ahahaha pekat nguh base ganu tu hikhik..doh ye ar,Yana pun gitu gok..ingat kali2 malah nok bowok gi beli..susoh nok kawal.padan duk ngejo ye je,dokleh nok belinye pon =D

Anonymous said...

huhuhu...cian ke anok dare ak.. alhamdullilah ar jmpe mule..hehehe
KUDIN

YanaNuar said...

Budin: hehehe tu ar nasib gok orang dok bawok lari anok aku..kalu dok, meraung sakan la aku uwaaaaaa..Tapi siyes memang aku takut masa tu Din =(

Anonymous said...

huhuhu...hurm doh lh lning byok kes culik.. ee...batisya2..
KUDIN

Related Posts with Thumbnails