Pages

Wednesday, September 15, 2010

ONLINE TAILOR (Jahit Tudung BerAwning)

----> Entry Melekat Hingga Pertengahan Bulan Yek... <----

Bismillahirrohmanirrohim...

Assalamualaikum w.b.t, pembuka bicara..

Dengan ini saya, MARZIANA @ YanaNuar ingin membuka satu "ONLINE TAILOR" pada kawan2 yang berminat mengupah saya untuk menjahit tudung ala2 Ariani atau pun dalam kata lain 'berawning' ...

Sebelum saya membuka " Online Tailor" tu... nak la jugak tanya pendapat kengkawan... boleh jalan ker blogshop cenggitu hikhik... Dalam kata lain sekarang nih saya nak survey dulu samada mendapat sambutan ke tak kedai jahit online saya yang bakal dibuka nanti =D


BERMULANYA CERITA..

Hari Merdeka....Saya amik peluang ke bandar untuk mencari tudung raya...ye la kan..baju color pink mesti ler nak tudung color pink jugak kan..kan..hek3..Sehabis kedai dijelajahi...tapi kebanyakan tudung yang ada tak berapa saya minati (kecik dan singkat sangat hingga menampakkan dada) ...dan bila dah ada yang berkenan....tade color pulak uhuhu...susahnya...

Sekarang nih payah benar nak carik tudung yang ala2 Ariani tuh tapi terbelah kat depan...Saya memang suka pakai tudung cenggitu...sume tempat bila ditanya.. "tudung tu dah tak kuar dah dik", tu ler jawapan yang biasa saya dengar..hampa rasa hati sob3..

Masa berbuka puasa tu...Cik Asben ada bagi cadangan agar saya membuka blogshop ikut tenet... MENJAHIT TUDUNG MENGIKUT PERMINTAAN PELANGGAN ....hurmm rasa cam best gak tuh hihi...ada gak keje yang boleh saya buat selain goyang kaki, baca novel, layan anak2, masak, kemas umah etc... fulus pun masuk jugak hihihi...sungguh bersemangat nih =D



Saya meminati tudung yang terbelah didepan
Senang nak selempangkannya (betul ker perkataan ni ek ngee)
Tapi sekarang.. memang susah nak dapatkan style macam nih
Aduhai...



Saya suka ngan style keras kat bahagian depan
Senang nak dibentukkan
Memang sesuai ngan bentuk muka saya yang ala2 panjang itu hehe




Nak gabung color camni pun boleh...



KONSEP

" ANDA DESIGN, SAYA JAHIT "

** Anda boleh design tudung color ape anda nak... nak campur color pun boleh gak... nak besar mana... jenis macamana (terbelah ker, muncung depan ker,bulat belakang ker, sukati korang la hihi) Insya-Allah saya akan cuba buat yang terbaik mengikut permintaan anda...



Buat masa sekarang nih saya tak dapat nak tunjukkan contoh tudung yang dah dijahit....Insya-Allah pas raya nanti saya akan cuba publishkan...Sekarang nih masih lagik bergelumang ngan baju raya...so memang tade masa senggang nak jahit tudung...

Kedai yang ada jual kain untuk dibuat tudung saya dah jumpa... dah survey satu kedai... lagi 2 kedai lum terjah lagik... hurmmm harganya pun leh tahan ler mahalnya hihi...puluh2 hengget gak semeter kain tuh...

Lastly, pendapat kengkawan untuk "ONLINE TAILOR" saya nih amat2 ler dihargai.... seandainya mendapat sambutan... maka akan ada ler blogshop tuh... kalau sebaliknya... saya hanya jahit tudung tuk dipakai sendiri je ler hihi..









Cik Asben pun dah bagi green light nak tolong... bagi MODAL dan POSKAN barang...wahhhh suuukaaaa...Terima Kasih Sayang.... I LOVE U =D 







5 comments:

Najibah said...

Salam yana..

sangat menarik la idea yana tu. saya memang dah lama cari tailor yg blh jahitkan tudung ber awning. nanti sy sms yana utk detail. thanks..:-)

cik gold said...

bagus teruskan..kain cam na? costumer beli dan send ka awak yang beli?

Anonymous said...

Salam...ada terima tempahan untuk jahit tudung syria tak?
tq

YanaNuar said...

Anony : Sekarang saya dalam pembinaan blog untuk jahit tudung tu.InsyaAllah akan di publish dalam seminggu lagi.TQ =D

Anita, Mummy Adzryl said...

bizz ni nak on ke? kalau nak tempah camne? :)

Related Posts with Thumbnails