Pages

Wednesday, September 22, 2010

Raya! Raya! Raya!

Alhamdulillah....

Setelah sebulan berpuasa...kini tibanya Hari Raya Aidilfitri yang mulia..

Rasanya tahun ni terlalu singkat masa berlalu...baru jer hari pertama berpuasa, tup2 dah pun sambut hari raya.. aduhai bagaikan cuma seminggu aje berpuasa kan??.

Hurmmm...mane taknya, dek terlalu sibuk memikirkan baju tempahan orang, baju adik ipar nak bertunang, gubahan hantaran adik ipar, disamping beribadat pada yang Maha Esa jugak.Tu yang buatkan daku rasa masa cepat benar berlalu hihi..

Tahun nih..tema baju raya dipilih oleh Cik Asben..

Nak tengok tak????

Ni haaa..



Gold Color hokey =D
Tukang jahitnya???
Yana ler..ngeh3


Raya tahun ni rasa cam happy sesangat sebab dapat raya kat umah baru ku yang berwarna-warni itu hihi suukkaaa...

Pepagi lagi dah siapkan anak2.. mandi dan pakai baju baru yang color gold itu hik3

Kemudian,terus naik umah mentua yang ada kat sebelah.. sebabnya nak melantak ler kui3

Bukan ape.. memulanya memang nak masak kat umah sendiri.. kekononnya nak buat nasi himpit kuah kacang la.. kata suami, "tak payah la.. sebab dah banyak makanan kat umah Cek (mentua).. Yat (abang ipar) dah tempah satay dan dah pun siap mengukus nasi himpit"

So,kempunan la jugak nak makan nasik himpit air tangan sendiri.. uhuhuhu.. yang lebih terkilannya tu sebab dah siapkan semua bahan.. bawang+lada+kacang dah blender siap2 kat umah mak.. wat penat ajer tau uwaaaa!!

Tapi,insyaAllah akan melaksanakan jugak projek tergendala itu di umah Kuantan ini =D



Posing jangan tak posing
Biarpun tengah korek telinga..
Tetap gak nak posing hehehe



Ciuman kasih dari seorang kakak




Zahin dengan aksi makan kuihnya hihi
Aummm!! dap! dap! (sedap) uwe (kuih)


Malam raya tu kami satu family buat barbeque dalam gelap uhuhu.. sebabnya ntah cemana tetiba jer 'blackout' .kalau semua rumah yang 'blackout' tak pe gak..

Tapi yang bergelapnya hanya 4 buah rumah ajer... pelik betul!!... macam bertompok2 gitu.. sengang 5,6 buah rumah ada elektrik.. bergelap lagi 3,4 buah rumah lain... aduhai sabo aje lah..

Dalam pukul 11 malam baru la ada elektrik semula... nasibbbb... kalau tak bergelap dan berpanas ler kami semua tido di malam raya uhuhu..



Raya! Raya! Raya!
"Mamamat (selamat) yayaya (hari raya)"
tu yang keluar dari mulut Zahin
Time main bunga api di malam raya hihihi
Aduhai... anak
Semuanya nak mengikut mulut orang ahaha
Kadang2 kelakar gak =D

Nak tunjuk ni jugak bolehhhh???
Kata orang alang2 dah sedondon
Apa kata kita sedondonkan semuanya hihik



Haaa
Korang nampak tak??
Sandal kami suami isteri sama gituuu
Jangan jelez ehhh ahakss

Ramai gak yang berkata dan bertanya..
"Comey laa,sama"
"Beli kat ne?"
ehehe malu la nak gitau..
"Ada laaa"
Tu je yang kuar dari mulut kami hihihi


Hokey..

Lastly... Selamat Hari Raya Semuaaaa... pasni pasti banyak undangan makan free dari jiran sebelah umah hek3.. kalau nak harap kami yang buat open house. Hurmm ntah bile la gamaknya baru dapat buat..

Sebab utamanya... tak pandai sangat masak untuk orang makan... kalau mulut sendiri tu boleh laa.Kang ada lak yang mengutuk kui3.. alasan la tu kih3








Di pagi hari raya tu hujan turun dengan lebatnya... so, pas hujan reda baru la kami menziarahi jiran tetangga. 









2 comments:

mamalieyna said...

selamat hari raya!

cantik warna tema, berseri2! ^_^

oooh umah ni pun dh cantiklah! sukeee...

armouris said...

info tentang korek telinga di SIHAT SELALU - Bahaya Korek Telinga

Related Posts with Thumbnails