Pages

Friday, July 16, 2010

Aku Bakal Jadi Bidan Terjun..

Huiiiihhh rasanya lama betul tak hapdet belog kesayanganku ini ....cam dah berkulat dan bersawang dah haa hehehe

Bukannya apa...rasa cam sibuk jer kebelakangan ini....maklum la bakal jadi BIDAN TERJUN ...

Haa???? ko nak sambut baby ke Yana oitttt...

Dak aihhh....bukannya bidan terjun yang itu....

Ni ha..nak story ler ni kat sini..

Bebaru ni adik iparku mintak tolong ngan daku tuk jadik MAK ANDAM Tak Bertauliah dia masa majlis pertunangannya nanti....cadangnya pas raya ni la....insyaAllah...gitu la cadangnye...

Daku ni bukannya pandai sangat pun nak jadi Mak Andam ni...pakai terjun je la haihhh...boleh gitu? ghee

So,daku ngan tak bape konfidennya ni....try la cuba mikir..reka...google...cari...dan segala2nya la demi tuk menyempurnakan tanggungjawab yang dah diberi tu...

Masa kawen aku dulu...ada la buat gubahan hantaran hak bagian laki nak bagi kat daku...kihkih pendek kata sendiri buat...sendiri terima hikhik...klakar plak rasa time tu...tapi orang lain sume tak tau kecuali family dia jer ngeee....

Sebabnya kata tunangku merangkap asben sekarang ni....takde sape nak buat gubahan hantaran tu sementelah sumenya kaki bangku....eh betul ke peribahasa aku guna tuh hihi...maknanya sumenya takde kreativiti nak menggubahnya... maklum la adik-bradik dia ramai lelaki.. (apa banyak 'nya' daaaa)

So,daku ngan sekreatif mungkin cuba la buatnya sendiri...hurmmm ok ler...tade plak org komplen..maknanya comey la tu kikiki pasan lebih lak aihhhh =D

Skarang ni...permintaan dari adik ipar tak dapat la daku tolak...kuterima la ngan sepenuh hati..walhal takut gak sebab kang tak comey...ada lak kang yg mengutuk hihi..

Hurmmm,antara tugas yang dah diserahkan padaku...



Tukang jahit langsir merangkap tabir..
Tempat nak sarung cincin di majlis tu nanti..



Tukang jahit baju untuk majlis bersejarah tu nanti



Tukang gubah hantaran..
Ni la antara barang2 yang nak digubah
* Towel
* Kain Pelikat
* Sejadah
* Kain baju melayu
Setakat ni barang ni je yang ada..

Yang lain..
* Sirih
* Buah-buahan
* Coklat



Dah borong sedikit barang perhiasan yang nak digunakan tuk gubahan nanti
Baru sikit ni yang dibeli..
Masih banyak yang nak diborong hikhik

Nape banyak benor Yana oiii..
Mulanya.. hak laki nak bagi kat pompuan pun..
Daku nak kena buat jugak..
Tapi dah ter'cancel'...
(tema hak laki color gold..tu yg beli renda gold)

Family laki nak buat sendiri pulak..
Uhhhh selamat.....sebetulnya bimbang gak..
Nanti tak comey dan seperti yang mereka mahu..
Dah... daku lak yang di persalahkan ye tak???

Masih banyak yang nak daku belajar nih..
Cara buat gubahan plus
Cara nak bersolek ngan cara yang betul..
Mudah2 an sumenya berjalan ngan lancar nanti..
Doakan daku ye kengkawan..



Kalau macam ni...boleh bukak BUTIK PENGANTIN la daku nanti hihi....

Cam dah bercambah rasa seronok dan impian nak berniaga sendiri nih...sementelah baju ngan langsir daku dah tau jahit..nak kene amik kursus solekan dan andaman jer nanti.....wahhhh semangat dah berkobar2 nih...



Nota Di Jemari Ku : Adik ipar mintak daku jugak yang solekkannya nanti....ntah pandai ke tidak daku nih kui3....So,pada kengkawan yang pandai +tahu menggubah hantaran dan bersolek...boleh la kongsi ngan daku yek =D 









1 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

wow..dah boleh buka bridal shop ni..
hihihih

Related Posts with Thumbnails